Satsang

Elke 2e en laatste dinsdag van de maand ben je welkom voor Satsang in ons bungalowtje in Hollandscheveld. 

Satsang is een benaming voor bijeenkomsten die al ver voor de jaartelling plaatsvonden in India.

Sat = het ondeelbare zijn

Sang = sanga en betekent bijeenkomst

Tijdens deze bijeenkomsten wordt er gesproken over hoe je bij jezelf naar binnen kunt kijken.

Zo leer je vertrouwen op een rechtstreeks herkennen van je oorspronkelijke zijn.

Dit wordt ook wel het directe pad genoemd, omdat het voorbij gaat aan alle verhaaltjes en je rechtstreeks naar je oorsprong leidt.

Er wordt niet gevraagd iets aan te nemen of te geloven, de aanwijzingen zijn geen methode, maar suggesties die gebruikt kunnen worden voor je zelfonderzoek.

Zo kom je volledig in het moment en kan je het antwoord vinden op alles waar je ooit naar zocht.

Daar lost de illusie op en blijft een ondeelbaar, nooit afwezige gelukzaligheid over.

 

Jeroen en Petra:

Begin 2015 vond er een bijzondere ontdekking plaats. Jeroen was al bijna een jaar op zoek naar de juiste sleutel voor de laatste (poortloze) poort. De vraag was hem helder geworden tijdens de ceremonies waarbij hij werkte met grootmoeder Ayahuasca. Hij wilde de ego loze ervaringen van eenheidsbewustzijn integreren in zijn leven. 

Petra had in korte tijd in Bali en Peru een intense zuivering van lichaam en geest ondergaan en voelde een sterke impuls de stilte op te zoeken. Ze vond een 7-daagse stilte retraite bij Sri Mooji in Portugal waar ze naartoe ging en ontwaakte. Anderhalve maand na haar terugkeer gingen Jeroen en Petra samen naar een 5-daagse Satsang intensive bij Sri Mooji in Londen. Bij beiden vond een rechtstreekse herkenning van de waarheid plaats.

 

Dit had een bevrijding van geconditioneerde overtuigingen tot gevolg.

Een verschuiving van aandacht en waarneming die een einde aan het zoeken maakte.

Dit nieuwe uitgangspunt heeft een proces van helderheid en stilte in gang gezet, waar verhalen, overtuigingen en concepten herkend worden en oplossen in het licht van de waarheid, de rechtstreekse ervaring van ons ware zelf.

 

Een enorme rust en stilte maakt het mogelijk om het ware zelf zich moeiteloos te laten uitdrukken. Angst en verlangen lost op en laat het leven rijkelijk en vrij stromen. 

 

Ze sturen niet meer maar volgen de beweging die plaatsvindt. Het zoeken is gestopt.